OVER MIJ

Ruim 25 jaar heb ik ervaring met het optimaliseren en herinrichten van bedrijfsprocessen. Juist in verander- en implementatietrajecten is het van belang op de juiste manier aandacht te besteden aan de mensen die betrokken zijn, dan wel gevolgen (gaan) ondervinden van de veranderende werkwijze. Aandacht voor medewerkers en luisteren naar hun ideeën leidt tot gemotiveerde medewerkers én tot de grootste successen binnen organisaties.

Mijn inspiratie haal ik uit het werken met mensen. Van jongs af aan heb ik een grote interesse in mensen en wat mensen beweegt, maar tot zo’n 20 jaar geleden was dit onbewust. Mensen die interesse hebben in persoonlijke ontwikkeling, weten allemaal wel een moment te noemen wanneer deze interesse verder vorm heeft gekregen, vaak naar aanleiding van een ingrijpende gebeurtenis in hun leven: verlies van een dierbare, baan of relatie, ziekte…
Voor mij was dat moment vanaf mijn 32e en ben ik ben mezélf gaan ontdekken.

Wie ben ik?

In mijn omgeving deden een aantal mensen de opleiding NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) en dat ben ik ook gaan doen. Een eye-opener! Daar heb ik onder andere geleerd dat veel van de emoties ‘automatisch’ afgaan, op basis van wat je hebt geleerd in je eerdere leven: hoe je geconditioneerd bent. Vanaf dat punt was mijn interesse gewekt en is persoonlijke ontwikkeling doorgegaan: NLP practitioner, Master, Spiral Dynamics, Transformative Life Coach Zingeving, Opleiding intuïtief coachen…
Ik heb boekenkasten vol boeken verslonden van Byron Katie,  Joe Dispenza, Laura Hay, Deepak Chopra, Eckhart Tolle, Stephen R. Covey, Wayne Dyer, Abraham Hicks, Jan Geurtz, Sadhguru, ….
Het was een uitgebreide ontdekkingsreis om mijzelf te leren kennen en om me er van bewust te worden, dat ik kan kiezen hoe ik mij wil voelen. En dat dit eigenlijk… eenvoudig kan. 

Ik kon deze ontwikkeling van mijzelf ook goed gebruiken in mijn werkzaamheden als verandermanager. Binnen bedrijven begeleid ik medewerkers in verandertrajecten en daarbij komen ook emoties tevoorschijn, soms heel duidelijk en soms ook verborgen, bijv. in de vorm van weerstand. Om een organisatie te laten veranderen, zullen de mensen binnen de organisatie moeten veranderen. Een echte verandering kan pas plaatsvinden als het gedrag van mensen verandert. Daar is tijd, bewustwording, motivatie en stimulatie voor nodig. En daarbij is het van belang de juiste balans te vinden tussen de tijd en aandacht die medewerkers nodig hebben om te veranderen en de voortgang die nodig is voor de verandering.

Hieruit ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in het coachen van mensen in levensvragen. Mijn vertrouwen in de kracht van mensen en de mogelijkheid om te groeien is groot. En met de juiste aandacht en coaching help ik graag mensen hun persoonlijke doelstellingen bereiken. Het maakt mij  blij als ik er aan heb bijdragen dat mensen die zijn ‘vast gelopen’, verdrietig of negatief zijn, weer zien dat er mogelijkheden zijn.